Červen 2016


Milí spoluobčané,

                  moc Vás opět pozdravujeme z domova důchodců a přinášíme Vám zprávičky a informace o tom, co se u nás za předcházející měsíce událo. A věřte, že se v domově nenudíme.

                 Kromě stálých pravidelných aktivit, jako je společné cvičení s fyzioterapeutkou, ruční práce, zpívání, promítání filmů nebo předčítání, jsme si v březnu s dětmi ze Základní školy ve Žďáru nad Metují připomněli a oslavili Mezinárodní den žen. Děti za námi přišly s krásným a milým vystoupením i s drobnými dárky. Za tajemstvím hradu Vlčinec jsme se vypravili společně s panem Mgr. Janem Tůmou, který nám při své přednášce o tomto starobylém hradu prozradil spoustu zajímavých věcí. Konec března jsme si naopak užili při koncertu smyčcových sborů ze Základní umělecké školy v Polici nad Metují.

               Příchod jara přinesl slunné dny, rozvíjející se květiny a zpěv ptáků. Ten jsme měli možnost slyšet nejen ze zahrady, ale i při přednášce o ptácích pana Mgr. Radomíra Podoly. Na pomoc mu přišli i jeho kamarádi pan Zuzek a pan Hejcman a doplnili jeho povídání i známými písničkami o ptácích. Další nezapomenutelnou akcí bylo uvedení úspěšného muzikálu Sněhová královna přímo u nás v domově. Duben utekl jako voda a na jeho konci jsme si jako každoročně ozdobili májku a potom následoval „čarodějný rej“ s opékáním vuřtů, zpěvem a tancem.

             Nejkrásnější měsíc v roce, květen, byl u nás ve znamení oslav jara a Svátku matek. Při této příležitosti nám přišli zazpívat členové pěveckého sboru „Studánečka“ ze základní umělecké školy pod vedením paní učitelky Blažkové a za doprovodu pana učitele Čapka. Následoval přípitek oblíbeným vaječným koňakem a malá sladkost. Veselý koncert následoval 18. května. To nám zahrál známé písně swingový orchestr tentokrát ze Základní umělecké školy z Hronova a nakonec další den přišly děti z Mateřské školky Na Sídlišti se svým programem.

             A jelikož se blíží léto, máme v plánu další aktivity, o kterých Vás budeme určitě informovat. Nejbližší akcí budou 16. 6. sportovní hry seniorů, které se letos ponesou v duchu myšlenek olympijských her.

           

            Závěrem bychom za celý kolektiv obyvatel a zaměstnanců domova důchodců chtěli poděkovat všem výše jmenovaným i ostatním příznivcům a přátelům, kteří se s námi ochotně podělí o své vědomosti, zážitky a umění a mnohdy nám nezištně věnují spoustu svého volného času a úsilí. Moc všem děkujeme.

                                

 

                                    Za kolektiv obyvatel a zaměstnanců domova důchodců

                                                    Mgr. Jana Šrámková, ředitelka