Září 2016


Zprávy z Domova důchodců

           S přicházejícím podzimem přinášíme malé ohlédnutí za letošním létem, které uteklo rychleji, než by si mnozí z nás přáli. Přestože je léto pro většinu z nás, dobou lenošení a dovolených, v našem domově bylo i v horkém létě živo a veselo.

          Po úspěšném zvládnutí sportovních her u nás v Polici nad Metují jsme se vydali poměřit síly na Řemeslné trhy do Domova odpočinku ve stáří Justynky v Hronově, kde naši uživatelé museli plnit různé úkoly. Bylo velice zajímavé sledovat, jak si poradí například s pletením housek z kynutého těsta, navlékáním korálků, motáním vlny, nebo tkaním. Všichni si vedli velice dobře a kromě symbolických cen si přivezli i hezké zážitky a radost ze společného setkání.

          Koncem července jsme vyrazili na stolovou horu Ostaš, kde nás čekalo milé přivítání od majitele pana Malíka. Naši uživatelé si vychutnávali nádherný výhled do známé krajiny, a zároveň si pochutnali na výtečném borůvkovém koláči, který pro nás nechal připravit pan Malík. Mužská část si dopřála vychlazené pivo a dámy zase dobrou kávičku.

          Dalším v pořadí byl výlet na Bischofstein, kam jsme zavítali hned dvakrát. Překrásné prostředí zámečku, upravená zahrada, skvělé občerstvení a příjemná obsluha všechny nadchlo. Přálo nám i počasí a všichni jsme si užili společně prožité chvíle.

          Také přímo v našem domově jsme se rozhodli uspořádat „Řecké odpoledne“, abychom našim uživatelům aspoň malinko přiblížili atmosféru řeckého ostrova, na kterém trávila dovolenou jedna naše kolegyně. Přivezla spoustu krásných fotek, které jsme promítali na interaktivní tabuli za doprovodu tradiční řecké hudby a společnými silami jsme připravili skvělý řecký salát s pravým řeckým kořením, kterým jsme završili příjemně strávené odpoledne.

          Zatím posledním výletem, na který jsme se vypravili, byla vyjížďka určená především uživatelům, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Projeli jsme s nimi novou cyklostezku, která vede hned nad naším domovem a cesta nás dovedla až do Penzionu 65. Na terase se nám sedělo báječně a vanilková zmrzlina s horkými malinami, nebo domácí bezinková limonáda dokonale završily poslední z našich letních výprav.

          Na závěr nesmíme zapomenout poděkovat „našemu“ panu učiteli Čapkovi ze ZUŠ Police nad Metují, který nám věnoval i svůj prázdninový čas a přišel nás potěšit svojí krásnou hrou i milým slovem. Také děkujeme všem přátelům a příznivcům našeho domova a těšíme na další setkání, ať už na stránkách polického zpravodaje, nebo přímo u nás.

 

Za kolektiv obyvatel a zaměstnanců DD Police nad Metují

 Mgr.  Jana Šrámková , ředitelka